vrijdag 27 november 2009

Hello darlings!

Weer enkele daagjes voorbij, weer tijd voor een blogje!

Zondag zijn we, zoals reeds gezegd, gaan snorkelen (en Maxime duiken) in de Great Barrier Reef!
 Het was ongelooflijk mooooooooooooi! We hebben mooie koralen maar nog prachtigere vissen gezien, groot en klein, grauw en zeer kleurrijk. De snorkelgids wist ons ook veel leuke weetjes te vertellen over de koralen en de visjes (en ook wel grote vissen!). Jammer genoeg is de snorkeltrip voorbij gevlogen! Terug aangemeerd in Cairns, zijn we in de auto's gestapt en richting zuiden gereden. We hadden vijf dagen tijd om 1500 km te rijden, want zaterdag (morgen!) gaan we naar Fraser Island: het grootste zandeiland in de wereld (jaja, we horen bij de gelukkigen!)

We hebben vooral wild gekampeerd om wat centjes uit te sparen: op een verlaten wegje bij het strand, achter een suikerrietveld, op een grasveldje bij een (kwallenvrije!) oceaan. Dit laatste was vooral zalig om 's morgens een plonsje in't water te doen! Gezien de jongens een Britz-van huren, met kookvuren en frigo, hadden we het grote gemak om elke dag zelf voor ons eten te blijven zorgen.

Tijdens de 1500 km zijn we de educatieve toer opgegaan. Maandag zijn we toevallig terechtgekomen bij een sessie 'exotisch fruit proeven' aan een informatiepunt. De madam was zeer recentelijk gestart met deze sessies maar ze deed het behoorlijk goed. We hebben véél geproefd en waarschijnlijk zullen we het ook nooit meer eten (toch niet in België): star apple, jackfruit, jaboticaba, speciale passievruchten,... Dinsdag zijn we naar een Reef Aquarium gegaan in Townsville, om zo zeker te zijn dat we de visjes die we in het GBR gemist hadden, hier zeker zagen. Nemo was hier ook aanwezig! Nadien zijn we een pintje gaan pakken in de stijlvolle Townville Brewery, waar ze Belgian Blonde serveerden.
De dag later zijn we naar Sarina Sugar Shed geweest. Dit is een suikerfabriek, maar ook een suikerverwerkingsbedrijfje. Na een leuke rondleiding kwam het fijnste deel: proeven! We hebben sausjes geproefd (chili, mango...), likeurtjes (rum-cocos, rum-koffie, rum-mango...) én op het einde kregen we een heuse suikerspin! Zo blij dat we waren!

De volgende educatieve uitstap vond weer een dag later plaats, bij een crocodile farm. Ze kweekten er zo'n 4000 krokodillen voor leer, maar verkochten ook het vlees als secundair product. Onze stevige gids heeft ons een amusante rondleiding gegeven. Aangezien we geen krok burger of krok pie konden eten wegens volzet die middag, hebben we krok ribs gekocht en die 's avonds zelf klaargemaakt. We hebben het laten smaken!

Vrijdag tenslotte, zijn we naar de Bundaberg rum distillery gegaan: Dè Australische rum. Na een interessante tour, met interessante proefsessie, vellen we ons oordeel over de rum: niet slecht, maar zeker niet speciaal. Wel een hippe ijsbeer als logo :]

Nu we toch aan de proeverijen begonnen waren, zijn we ook maar naar de ISIS Winery geweest, die op de baan naar Hervey Bay lag. Daar vertrekken we morgenochtend met de 4WD op de ferry naar Frasier Island! Woop woop!


Steph's favourite food! - Sarina Sugar Shed

 
 Big Salt Water Croc - Koorana Crocodile Farm

 
This one's coming for food! - Koorana Crocodile Farm

 
 Steph bought a brand new pet - Koorana Crocodile Farm

 
 Max tried to eat it... in vain - Koorana Crocodile Farm

 
 "Bundy", N° 1 Australian Rum - Bundaberg Rum Distillery

 
 Already beloved by Jonas & Koen - Bundaberg Rum Distillery

1 opmerking:

  1. Dag mannekes!!

    ziet er allemaal super uit!! geniet er maar van met volle teugen, want hier gaat het Belgische leven zijn (saaie) gangetje...
    Al bracht de spaghettidag van Scouts Bolderberg vorige zaterdag toch leven in de brouwerij. if you know what i mean ;-)
    Gisteren ook gaan eten met de Hikers in restaurant Kokoon op de muntstraat ikv de Restaurantweek. Deed ons denken aan de vorige keer toen Steffernie haar wijsheidstanden had laten trekken :-)
    Vanavond gaan we Eddyke (a.k.a. Thorsten Sels) bezoeken. We hebben een stoer kadootje gekocht.

    Vwala amigo's. geniet er nog van daar! Het dagprogramma van zaterdag 12 december zit lekker volgeboekt (kookworkshop bij Gaai, cursus Bierbrouwen, Winterland in Hasselt city) dus ziet da jullie in form zijn hé!!!

    zoen
    Geertrui (en de andere UH'ers natuurlijk...)

    BeantwoordenVerwijderen