zaterdag 21 november 2009

The Tropical North

Zaterdag 21 november, Stéphanie is bijna een maand in Australië, Maxime nog véél langer. De tijd gaat best wel rap voorbij!

Woensdag zijn we dus richting noorden vertrokken. 's Middags zijn we gestopt bij een watervalletje, dat in het regenseizoen een indrukwekkende waterval zou zijn, maar nu was het maar een lange straal water. Toch hebben we lekker gepicknickt daar, met het gezelschap van een plaatselijke cassowarie (echt een lelijk beest). Nadien zijn we naar een koffieplantage gereden waar Mario ons het hele koffiegebeuren heeft uitgelegd. Het was interessant en zeer lekkere koffie. Hoewel Stéphanie een koffie met Belgische chocoladesmaak had, smaakte de koffie haar niet zo. Nog wat oefenen zeker? Amaretto gaat haar toch beter af. Na nog een beetje autozitten zijn we gestopt bij een mangowijnboerderij om, zeer juist, mangowijn te proeven. Het is hier trouwens een geschikte streek om exotische vruchten te kweken. De wijn, schuimchampagne en likeuren waren uiteraard zeer zoet, maar wel speciaal en lekker.
Tot slot zijn we die dag nog gaan zwemmen in de Mossmanriver, gelukkig vrij van krokodillen. 's Avonds hebben we in Port Douglas geslapen.

De volgende dag zijn we al vroeg beland bij het strand van een klein dorpje, Wonga Beach. Bijna een strand van de reisbrochures! Jammer genoeg konden we niet in de oceaan duiken, het krioelde van de kwallen. We zouden wel een sexy lycrapak tegen kwallenbeten kunnen kopen, maar we hebben die aankoop momenteel uitgesteld. Kevin zijn allesziend oog had, naast de eerste kwallen, ook een pijlstaartrog gespot en een schildpad. Die hebben wij zelf jammer genoeg niet goed gezien want op die moment was Kevin een kokosnotenboom aan het beklimmen om kokosnoten te 'plukken'. Helaas was de boom toch iets te hoog, maar de jongens hebben zich nog lang geamuseerd met het gooien van stokken om de kokosnoten los te maken. Stéphanie, die net iets slimmer was, was een beetje verderop gewandeld en heeft zo lekkere, verse kokosnoten kunnen oprapen. Het openen van de kokosnoten was een heel karwei, gelukkig is een plaatselijke man ons de kneepjes van het vak komen leren. Het heeft gesmaakt!

Nadien zijn we doorgereden naar Cooktown met een pauze met een zéér lekker ijsje (met exotische vruchten uiteraard, de fruitnamen ontglippen ons). Nabij Cooktown, in Archer Point, hebben we die avond ons tentenkampje opgeslaan. Niet zo speciaal, zou je denken, maar, hoewel de infomatiecentrumman ons dit plekje had aangeraden, had hij er ook op gewezen dat we voorzichtig moesten zijn voor spinnen, schorpioenen, slangen, bomen met harde, pijnlijke blaren en ... krokodillen! Zolang we niet op het strand sliepen zou het gevaar voor krokodillen wijken. Tot Stéphanies grote geruststelling waren nog enkele mensen daar aan't kamperen en sliepen we voldoende (10 meter...) van het strand. Ook had de informatiecentrumman toegevoegd dat we 'geluk' moesten hebben om een slang tegen te komen. Oef!

Ook al waren de beestelijke gevaren geweken, toch hebben we niet goed geslapen: het was immens warm! Mits er krokodillen verbleven in de baai, konden we 's morgens niet even gaan afkoelen. Helaas, dit moeten we er nog even aan toevoegen, hebben we geen enkele krokodil gezien. Misschien maar goed ook...

Het is ook noemenswaardig dat we vrij indrukwekkende landschappen zijn tegengekomen, inclusief regenwouden (werelderfgoed zelfs, maar dat is hier meer de regel dan de uitzondering) en magere koeien grazend naast de weg. Veel woorden moeten we hier niet vuil aan maken, via de foto's zal je een eerste indruk krijgen. Om er kriebels van te krijgen, zal je zelf moeten afzakken naar Australië! Gisteren hebben we Cooktown een klein beetje bezocht, alsook dé plaats waar kapitein Cook met zijn gestrande schip de Endeavour was aangemeerd, en zijn we ook nog een krokodilvrij riviertje ingedoken om af te koelen.

Vandaag was het, na de tropische temperaturen van de voorbije dagen, gelukkig wat koeler. Na een half uurtje rijden begon het echter te gieten! Toch hebben we, terug in Cairns nog gezwommen. Ook hebben we eindelijk de rest van onze trip gepland: morgen gaan we alvast snorkelen in Great Barrier Reef, met uitgebreide lunch op onze boot!


Melbourne City

 
Mario, the coffee expert

 
Steph clearly enjoying her chocolate coffee

 
 If you can't go swimming...

 
 You need to do other stuff...

 
Like climbing...


 Coconut trees

 
 The only crocodile we saw...

 
 She took me to the orange shop!

 
 Coconut-man

 
 Two more coconut men

 
 Steph on a lookout point

 
 Ken being 'demerig' on a lookout point

  
 One more of the nice views...

 
 Archer Point beach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten