dinsdag 17 november 2009

Torquay, Melbourne, Cairns

G'day mates!

Op dit eigenste moment zitten we in een backpackers in Cairns: redelijk in het noorden van de oostkust. De temperaturen liggen wat hoger en het is vochtiger dan het zuiden: dit betekent veel zweten. Daarom hadden we ook het geniale plan om vandaag te gaan wandelen in de 'bergen' (lees: heuvels van max. 375m hoog). Het was warm, zéér warm, maar we zijn toch blij dat we nog eens sportief zijn geweest! Voor vanavond hebben we zeer goedkope pizza's besteld: 5.5 dollar voor een grote pizza uit de pizzahut.

Gisterenavond hebben we zelf gekookt (voor de verandering zullen we eens van achter naar voor vertellen). Hier, maar ook op veel plaatsen in Australië, heb je bij het (gratis) publiek zwembad bbq's die je kan gebruiken (alsook gratis wc's en douches, allen zeer proper). Zo hebben we gisteren lekkere hamburgers gemaakt. Sinds gisteren zijn we in Cairns. De stad is zeer toeristisch, maar we houden het even rustig (wennen aan de warmte hé). Onze vlucht was de grootste zorg: het gewicht van de bagage! Vooral van de mannen dan, die er sinds 10 september zitten. Uiteraard zaten de meesten er over, de één al meer dan de ander. 'Gelukkig' hebben we ons héél nipt nog kunnen ingecheckt en hebben we veel mensen lastig gemaakt zodat we niets hebben moeten betalen! Tegen de volgende vlucht zullen we zeker wat spullen weggooien, want een gasring zullen we niet meenemen naar Sydney!

Gisteren waren we vroeg opgestaan in Melbourne om te vliegen tot Cairns. We zijn twee nachten en bijna twee dagen in Melbourne geweest. We hebben vooral rondgewandeld (zo lang reizen is best wel duur :-)) en zo hebben we veel gezien: heel mooie gebouwen, een supergrote markt en zelfs een eerste (semi) koffie voor Stéphanie. We zijn één avond ook naar een homeparty van een Solarkerel van het Aurorateam geweest, feestje met de Aussies!

Voor Melbourne zijn we twee dagen in Torquay geweest, waar we gesurft, gewandeld en surfgewinkeld hebben! Een fijn surfstadje... Het was echt wel aangenaam om nog eens twee nachten na elkaar op dezelfde plaats te slapen! Vandaar dat we dat nu meer doen.

We gaan jullie laten want we gaan ons kleertjes nog eens wassen, 't is hoognodig! Morgen vertrekken we, met onze nieuwe fancy car, eerst een beetje richting noorden, om nadien helemaal naar 't zuiden te rijden.

Fotokes volgen morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten